قورمه سبزی یکی از لذیذترین غذاهای ایرانی است که به خاطر داشتن انواع سبزی ، البته به شرط پخته شدن صحیح و داشتن گوشت و لوبیا ، ویتامین و آهن زیادی دارد.
اما کسانی که چربی یا فشار خون بالایی دارند ، بهتر است که میزان لیمو عمانی آن را بیشتر کنند و مقداری هم آب لیموی تازه در آن بریزند تا هم چربی آن را بگیرد هم تا حدودی جایگزین نمک شود.
یکی از نکاتی که در پخت قومه سبزی باید در نظر گرفت، زمان اضافه کردن نمک و آب لیمو است.
برای جلوگیری از خشک شدن گوشت باید نمک و آب لیمو بعد از پخته شدن کامل گوشت به خورش اضافه شود.
مواد لازم برای خورش قورمه سبزی
سبزی قرمه خرد شده ( شامل تره – جعفری – کمی شنبلیله – اسفناج کمی) یک کیلوگرم
گوشت ماهیچه یا مغز ران بدون استخوان 500 گرم و یا مغز ران با استخوان 750 گرم
لوبیای قرمز یا چشم بلبلی 2/1 پیمانه (100 گرم)
لیمو عمانی درسته 3 تا 4 عدد
گرد لیمو یک قاشق سوپ خوری
پیاز داغ 3 قاشق سوپ خوری
روغن 150 گرم (یک پیمانه)
زعفران سائیده 1 قاشق چای خوری
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه برای خورش قورمه سبزی
گوشت را تکه تکه میکنیم و با پیاز داغ ، لوبیا ، لیمو عمانی و سه چهار لیوان آب می گذاریم نیم پز شود.
سپس سبزی را به دقت تمیز میکنیم و می شوئیم ، آب سبزی که کاملا گرفته شد ریز خرد می کنیم (میشود تره را جداگانه خرد کرد) بعد سبزی را با روغن کمی سرخ میکنیم و داخل گوشت می ریزیم و کمی نمک و فلفل و گرد لیمو به آن اضافه میکنیم و میگذاریم خورش آهسته بجوشد و به روغن بیافتد.
میشود به جای گرد لیمو 2 تا 3 قاشق سوپ خوری آب لیمو به خورش بزنیم و در پایان زعفران و نمک را اضافه نموده و با چلو سرو میکنیم.
اگر می خواهید رنگ خورش قرمه سبزی کدر نشود، لوبیا را جدا طبخ نمایید و آب آن را خالی نموده و لوبیای پخته شده را به خورش قرمه سبزی اضافه نمایید.