خانه / بهداشت و سلامت / آموزش تهیه شربت تخم شربتی + خواص درمانی تخم شربتی

آموزش تهیه شربت تخم شربتی + خواص درمانی تخم شربتی

تخم شربتی: یک نوشیدنی بسیار خوشمزه هست که یک نوشیدنی سنتی ایرانی بوده و بیشتر در تابستان مصرف میشود. ولی! به دلیل خواص خیلی خوب و مقوی آن باید همیشه آن را مصرف کنی چه در تابستان چه در زمستان , تخم شربتی در واقع دانه‌های گیاه ریحان است.

آموزش تهیه شربت تخم شربتی:

این شربت از ترکیب آب، تخم شربتی، شکر، گلاب و یخ تهیه می‌شود. همچنین می‌توان زعفران نیز به آن افزود. البته ناگفته نماند که اگه لیمو تازه باشد طعمی فوق العاده خواهد داشت. در تابستان از یخ استفاده کنید تا گرما را از شما بگیرد ولی در زمستان یخ اضاف نمیشود ولی بقیه مواد لازم همه اضاف میشود. و بستگی به خودتون داره شما هر طعمی بخواهید میتوانید اضاف و یا کم کنید.

آموزش تهیه شربت تخم شربتی
آموزش تهیه شربت تخم شربتی

خواص درمانی تخم شربتی:

مشخص شده که تخم شربتی حاوی یکسری ترکیبات پلی فنولی و آنتی اکسیدانی مانند آنتوسیانین ها و بتاسیسترول است. همچنین طبق برخی تحقیقات پیشگیری از دیابت نوع دو ، سرطان و خاصیت ضد باکتریایی برای این گیاه گزارش شده است.

خواص تخم شربتی برای پوست و مو

ضد آفتاب طبیعی:

ماسک تخم شربتی برای پوست صورت

یک قاشق چای خوری تخم شربتی را در یک قاشق چای خوری روغن نارگیل خیس کنید و بگذارید یک ساعت بماند، این ماسک را بر روی پوست صورت بمالید و بگذارید 30 دقیقه بماند.

روشن کننده رنگ پوست صورت:

ماسک روشن کننده پوست صورت

یک قاشق چای خوری دانه های ریحان را آسیاب کنید و با یک قاشق چای خوری آب و یک قاشق غذا خوری آب لیموترش تازه ترکیب کنید و بر روی صورت بمالید، بگذارید 30 دقیقه بماند و سپس با آب سرد بشویید.

جوان سازی پوست صورت:

مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و فلاونوئید های موجود در تخم شربتی با از بین بردن رادیکال های آزاد به رفع چین و چروک پوست و جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

آکنه و جوش صورت:

تحقیقات اولیه نشان می دهد که استفاده از موسیلاژ موجود در تخم شربتی به مدت 8 هفته به درمان آکنه و جوش صورت کمک می کند. این نتیجه شاید جواب داد و شاید هم جواب نداد ولی تخم شربتی خاصیت چربی سوزی دارد و احتمال اینکه چربی های صورت را کم کن هست ولی اینکه از بین ببرد نمیدانیم!! ولی میتوانید به صورت یه مکمل کمک کننده استفاده کنید.

خاصیت های درمانی تخم شربتی:

تخم شربتی منبع فوق‌العاده‌ای از آنتی‌اکسیدان‌ها است.

وقتی سلول‌ها از اکسیژن به عنوان انرژی استفاده می‌کنند، رادیکال‌های آزاد تولید می‌شوند. این رادیکال‌های آزاد برای تنظیم پاسخ‌های سلولی و ایمنی مفید هستند. اما وقتی تمرکز این رادیکال‌های آزاد افزایش می‌یابد، تعادل بین عامل‌های پرواکسیدان و آنتی‌اکسیدان در بدن به هم می‌خورد و راه را برای ایجاد بیماری هموار می‌کند.

تخم شربتی سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی است. برای مقایسه‌ی پتانسل آنتی‌اکسیدان تخم شربتی، تخم کرفس و تخم شاهی مطالعه‌ای انجام گرفت.

ایت مطالعه نشان داد تخم شربتی بیش‌ترین ظرفیت آنتی‌اکسیدان و قابلیت پاکسازی رادیکال‌های آزاد را دارد. هر سه نوع دانه فعالیت آنتی‌اکسیدان بالقوه‌ای را نشان دادند و محققان دریافتند می‌توان برای ساخت غذاداروها (nutraceuticals) یا مکمل‌های غذایی از آنها استفاده کرد.

تحقیقات نشان داده است فعالیت آنتی‌اکسیدانی تخم شربتی پاسخ سیستم ایمنی و سلامت متابولیک را در شرایط آزمایشگاهی بهبود می‌دهد.

قدرت آنتی‌اکسیدان تخم شربتی می‌تواند برای سلامتی یدن و بخصوص سلامت قلب، مغز، دندان‌ها و استخوان‌ها مفید باشد.

تخم شربتی سرشار از آنتی‌اکسیدان است که می‌تواند با تقویت سلامت کلی بدن، خطر بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهد، از استخوان‌ها محافظت کند و سلامت متابولیک بدن را حفظ کند.

از دیگر فواید تخم شربتی

تخم شربتی به کنترل قند خون در دیابت کمک می‌کند.

دیابت به دلیل عدم کنترل قند خون و کاهش تولید انسولین یا مقاومت به آن ایجاد می‌شود. تخم شربتی به دلیل فیبر رژیمی که دارد می‌تواند به بهبود این مشکل کمک کند.

ژل تشکیل شده توسط تخم شربتی سرعت فعالیت آنزیم‌های گوارشی (در این مورد آنزیم‌های تجزیه/ کننده‌ی کربوهیدرات) را کاهش می‌دهد و منجر به تجزیه‌ی آهسته‌ی کربوهیدرات‌های رژیم غذایی شده و در نتیجه گلوکوز به آهستگی وارد خون می‌شود.

یکی از فواید سلامت دانه های چیا پیشگیری از سرطان روده بزرگ است و از دیگر موارد قابل توجه می توان به:

فاقد گلوتن هستند.

سلامت ناخن ها، مو و پوست را بهبود می بخشند.

محتوای آهن آنها سه برابر بیشتر از اسفناج است.

محتوای پتاسیم آنها دو برابر بیشتر از موز است.

محتوای کلسیم آنها پنج برابر بیشتر از شیر است.

محتوای ویتامین C آنها هفت برابر بیشتر از پرتقال است.

حاوی 20 درصد پروتئین هستند.

حاوی 8 نوع اسید آمینه هستند.

تخم شربتی خاصیت ضد میکروبی دارد.

ریحان شیرین یا دیگر انواع آن به صورت سنتی به خاطر خواص ضد میکروبی زیادش استفاده می‌شود.

به واسطه محتوای فیبر بالا در درمان مشکلات گوارشی کارایی دارند.

برای افراد مبتلا به دیابت مناسب هستند زیرا سطوح گلوکز خون را تنظیم می کنند.

محتوای امگا-3 آنها هشت برابر بیشتر از ماهی سالمون است و از این رو ماده غذایی فوق العاده ای برای سلامت مغز و قلب محسوب می شوند.

  • در کشور چین، از تخم شربتی برای درمان عفونت، درد معده، گزیدگی مار و حشرات و پایین آوردن دمای بدن استفاده می‌شود.
خاصیت های درمانی تخم شربتی
خاصیت های درمانی تخم شربتی

چرا هر روز باید تخم شربتی مصرف کنید؟

فک کنم الان به جواب سوال رسیده باشید! پس میتوانید با یک تیر چند نشون بزنید.

هم از خوردنش لذت ببرید و کلی هم فواید برای سلامتیتون ببرید.

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *