خانه / آشپزی / طرز پخت صحیح و اصولی اسلامبولی پلو | دستور آشپزی اسلامبولی پلو

طرز پخت صحیح و اصولی اسلامبولی پلو | دستور آشپزی اسلامبولی پلو

اسلامبولی پلو یک غذای اصیل ایرانی که بسیار مناسب گیاه خواران است و در بسیاری از منازل حتما ماه یکبار درست می شود.

طرز تهیه اسلامبولی پلو
طرز تهیه اسلامبولی پلو

مواد لازم برای اسلامبولی پلو

برای 6 تا 8 نفر
برنج یک کیلو
گوجه فرنگی سه کیلو
گوشت مغز ران بدون استخوان 750گرم

پیاز سرخ کرده 3 تا 4 قاشق سوپخوری
روغن 100 تا 150گرم
رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی

 

طرز تهیه و آماده اسلامبولی پلو

برنج را تمیز کرده با آب نیم گرم چندین بار می شوییم. گوجه فرنگی را آب گرفته با دو سه لیوان آب مخلوط می کنیم و روی برنج میریزیم به طوری که تقریبا چهار انگشت از سطح برنج بالاتر بایستد در صورتیکه کمتر بود کمی آب اضافه می کنیم. یک قاشق سوپ خوری نمک داخل آب برنج میریزیم سه چهار قاشق روغن اضافه می کنیم میگذاریم برنج در آب یک ساعت بماند تا کمی خیس بخورد.

گوشت را قیمه ای خرد می کنیم با پیاز سرخ کرده مخلوط می نماییم و روی آتش ملایم می گذاریم تا آب گوشت کشیده شود و بعد دو سه لیوان آب در گوشت میریزیم و می گذاریم گوشت بپزد. رب گوجه فرنگی و کمی نمک را به گوشت اضافه می کنیم و می گذاریم آب گوشت تبخیر شود (باید قیمه را قبل از آماده کردن برنج تهیه کرد)

بعد ظرف برنج را روی حرارت ملایم می گذاریم تا جوش بیاید و آب آن تبخیر شود. در صورتی که مغز برنج کمی خام بود مقدار یکی دو لیوان آب گوجه فرنگی یا آب ساده به آن اضافه می نماییم و بعد از اینکه این آب هم تبخیر شد وسط برنج را باز می کنیم و قیمه را لای آن می ریزیم و روی قیمه را با برنج می پوشانیم در ظرف را محکم می کنیم روی آتش یا در فر نیم ساعت حرارت را 350 درجه و یک ساعت 300 درجه تنظیم می کنیم.

اسلامبولی پلو را می توانیم با گوشت چرخ کرده و رب گوجه فرنگی تهیه کنیم. بدیهی است که اسلامبولی پلو با آب گوجه فرنگی تازه و قیمه خیلی بهتر می شود ولی در صورت مصرف گوجه فرنگی باید رب خوشرنگ و خوش طعم باشد و مقدار آن در حدود یک لیوان باشد.

باید برنج را پیمانه کرد و برای هر پیمانه برنج دو پیمانه آب در نظر گرفت. دو سه قاشق از رب را با قیمه مخلوط می نماییم و در صورت استفاده از گوشت چرخ کرده گوشت را با پیاز سرخ کرده کمی سرخ می کنیم و یک قاشق رب را با یک لیوان آب داخل آن می ریزیم و در حرارت ملایم می گذاریم تا آب آن کشیده شود و بعد از آن استفاده می کنیم.

درباره ی admin

مطلب پیشنهادی

طرز تهیه جوجه کباب زعفرانی

طرز تهیه جوجه کباب فوق العاده خوشمزه و ترد برای مهمانی و تفریح

جوجه کباب یکی از انواع کباب های خوشمزه و بسیار محبوب ایرانی است که علاوه بر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *